Ch & Ch: Achmea & Atos Origin care BIkers

June 11, 2008
Rijswijk - Alpe d'Huez op 5 juni om 05:08 uur stonden 500 wielrenners aan de start, eerst gingen de 100 individuele Alpe kanjers met als inzet 6x of 8x de Alpe te beklimmen, kort hierna de estafette teams (minimaal 1x klim per teamlid). Het afgelopen halfjaar zijn Achmea & Atos Origin BI volop bezig geweest met sponsorwerving voor de Stichting Alpe d'HuZes.

De stichting zet zich in voor kankerbestrijding, met de nadruk op onderzoek t.b.v. revalidatie. Onder het motto van de stichting 'opgeven is geen optie' druppelde de laatste euro's veelal via sms gedurende 5 juni binnen. Door de teamleden is de afgelopen maanden heel veel getraind in de avonden en weekenden voor de beklimming van de Alpe d'Huez; 21 haarspeldbochten, gem. 8,3 stijgingpercentage, 1135 hoogtemeters en een totale lengte van 13,8km.

Ch & Ch: Achmea & Atos Origin care BIkers


Het was voor iedereen een fantastische dag, meedoen is belangrijker dan de klimtijden, wel ging iedereen tot het uiterste. Het Achmea & Atos Origin team heeft een prachtig resultaat neergezet; 31 beklimmingen.


De Atos mannen; Kees Molenaar 4x (na de tweede klim hevige rugpijn), Gijs Merkx 4x (zijn laatste 'formele' bijdrage aan BI, per 1/5 overgestapt naar BAS ET) en Henri Heijltjes was 'talk of the town' 8x waarvan 1x < 53 minuten (de snelste klimtijd van allemaal) en was om 15:30 uur klaar (ter vergelijk Gijs kwam net boven van klim 3).

Henri's bijnaam is nu de 'keizer' van Alpe d'Huez. Nog veel mooier waren de kanjers die 8x omhoog zijn gegaan maar wel kankerpatiënt zijn en de mensen die voor anderen hebben gefietst: de menselijke geest is zo ontzettend sterk De 'day after' kwam er een '? ja ja het werkt nog steeds perfect '? telegram van Achmea GITS directie om ons te feliciteren met onze teamprestatie. Het was een week vol emotie, inspiratie en voldoening om je voor anderen in te zetten, helemaal toen wij het magische bedrag van: EUR 100.000,- aan sponsorgeld hadden, ons doel was bereikt! Wij zijn onze sponsoren zeer dankbaar en gaan ze nog in het zonnetje zetten; de lijst is te lang om nu op te noemen.

Het was een onvergetelijke week, zeker als je ziet dat alles door vrijwilligers wordt gedaan, de stichting Alpe d'HuZes maakt namelijk geen kosten! 's Avond stond ons team dus gewoon de boel op te ruimen; ook de keizer!

Bedankt voor alle donaties, sms'jes en steunbetuigingen.
Henri, Kees, Gijs en ook namens de Achmea teamleden.Zie hier meer Challengers op Dutch Source